Wellness és kényelem vagy motorozás és kaland?

Wellness és kényelem vagy motorozás és kaland?

Az augusztusi hosszú hétvégén ismét hazalátogattunk a családommal Magyarországra. Ezúttal a szegedi barátainkat látogattuk meg, így ott kerestünk megfizethető, ugyanakkor kulturált szálláshelyet. Találtunk is egy egyszerű, de szép kis panziót, medencével a kertben, aminek a feleségem és a kislányom is nagyon örült. A szobák tiszták és tágasak voltak, az ár pedig magába foglalta a reggelit és a vacsorát is, így az étkezéssel sem volt gondunk. A kaja finom és bőséges volt, a kávéjuk pedig egyesen isteni!

Az egyik nap a feleségem és a kislányom csajos wellnessdélutánt tartottak a medencénél, úgyhogy kaptam egy kis kimenőt „pasis” dolgokat csinálni, ahogy a kislányom fogalmazott. Úgy döntöttem, kihasználom az alkalmat, és tovább fejlesztem a motoros felszerelésemet. Korábban írtam arról, hogy az AIRBNB-s szállásadónk ajánlásával eljutottam a SHOX egyik üzletébe. Mint megtudtam, Szegeden is van boltjuk, úgyhogy ezt vettem célba.

motoros nadrág

Egy új bukósisakra múltkor már szert tettem, ezúttal pedig motoros nadrágot szerettem volna venni, mert a régi már igencsak elhasználódott. Olyat kerestem, amelyik víz- és szélálló, ugyanakkor lélegző anyagból készült, mivel motorozás közben mindenféle időjárási körülménnyel számolni kell. Ennél is fontosabb szempont persze a biztonság, úgyhogy mindenképpen olyan nadrágot akartam venni, amelyben a protektorok szükség esetén cserélhetők is. A neten már ki is néztem a tökéletes motoros nadrágot, így már nem is volt más dolgom, mint megtalálni az üzletben, felpróbálni, és kifizetni. Eddig is a Sixgear kínálatából válogattam, és most is természetesen ezt tettem.

Mire visszaértem a szállásra, a lányok már végeztek is. A feleségemnek büszkén mutogattam az új motoros nadrágomat, de őt leginkább az érdekelte, hogy mosható-e. Ennek ellenére sikerült meggyőznöm, hogy neki is vegyünk majd motoros cuccokat. Szeretném, ha időnként csatlakozna hozzám egy-egy rövidebb útra, hogy ő is átélhesse azt a száguldást és a szabadságérzetet, amelyet csak motoron ülve lehet megtapasztalni.

Cserébe a feleségem rádumált engem, hogy valamikor ősszel töltsünk majd el egy hétvégét egy wellnesshotelben. Úgyhogy neki is álltunk szállást keresni a következő utazásunkhoz. Olyan hotelt szeretnék találni, ahol vannak termálmedencék, mindenféle szauna, és persze igénybe vehető masszázs is. Találtunk egy mindkettőnk számára szimpatikus hotelt, és abban is sikerült megegyeztünk, hogy addigra szerzünk neki motoros ruházatot, így nagy örömömre már a wellnesshétvégére is motorral fogunk tudni elutazni.