Segítettem eladó házat keresni a barátnőméknek az interneten

Segítettem eladó házat keresni a barátnőméknek az interneten

Egyszer már írtam arról, hogy milyen nehezen szokott sikerülni olyan szállást választanunk, ami mindenkinek megfelel. Pedig mindig igazán igyekszem, és igyekszem összeszedni, hogy kinek mik az igényei, mégis rengeteget szoktam azzal bajlódni, hogy hol és hova foglaljak szállást. Szerencsére az évek alatt már sikerült megtalálnom, melyik oldalakon tudok a legegyszerűbben szállást találni, és nagyjából már azt is tudom, hogy az embereknek, akikkel általában együtt utazom milyen igényei vannak. A szállásfoglalás nehézségeit itt olvashatjátok.

Ezúttal viszont nem a hoteles kalandjaimról és nem is a szállásfoglalásról szeretnék írni nektek. Az egyik barátnőm úgy döntött, hogy a közeljövőben el szeretne költözni a párjával. Már elég rég óta járnak, így várható volt, hogy a közeljövőben meg fogják tenni ezt a lépést.

Miután bejelentette nekünk ezt az örömhírt, úgy döntött, hogy tartunk egy eladó ház kereső partit. Ez elég hülyén hangozhat, de az az egésznek a lényege, hogy páran összeülünk és eladó házakat keresünk nekik.

Nem akartak messzire költözni innen, hiszen mégiscsak mindketten itt születtek, illetve a közelben dolgoznak. Persze ezt valójában nekik, egyedül kellene elintézniük, de mindketten úgy gondolták, hogy én amúgy is bajnoka vagyok az internetes keresésnek, meg amúgy is mindig olyan elképesztően jó szállásokat foglaltam a közös nyaralásaink alkalmával, hogy a segítségemet kérik. Hátha szerencsét hozok nekik és a segítségemmel sikerül megtalálniuk álmaik házát.

Valójában már az első 5 percben kiderült, hogy a költözés még nagyon kezdetleges fázisban van náluk, ugyanis halvány fogalmuk sincsen arról, hogy mit szeretnének. Az egyetlen, amiben mindketten egyetértettek, hogy kertes házat szeretnének.

A keresőbe beírtam, hogy eladó ház, és a találatok között meg is találtam az egyik kedvenc online eladós oldalamat, a nextaprot, ami tele van apróhirdetésekkel, így elég logikus, hogy lakásokat is bőven találtunk a kínálatban. Mivel gyakorlatilag semmilyen elképzelésük sem volt a házat illetően, elkezdtünk a térségen belül a rengeteg megjelenített találat között böngészni.

Legalább azt tudták, hova szeretnének költözni földrajzilag, ha abban sem egyeztek volna még meg, akkor lettünk volna csak igazán nagy bajban, ugyanis az oldalon rengeteg apróhirdetés közül lehet válogatni, amelyek országszerte lettek feladva.

Abban az esetben, ha egy ritka tárgyat keresünk az oldalon, akkor ez kifejezetten pozitív dolog, de számukra most csak egy bizonyos helyen belül kellett keresgélnünk, így használtuk is a szűrőfunkciók adta lehetőséget.

Beállítottuk tehát, hogy helyileg hol akarnak házat, hogy családi ház legyen az, és még a költségkeretet is megadtuk, nehogy beleszeressenek egy számukra elérhetetlen lakásba.

Szerencsére ég ennek ellenére is rengeteg apróhirdetést találtunk, így bőven volt miből válogatni.

Valójában simán elmehettek volna egy ingatlanirodába, ami éppen az ilyen ügyekkel foglalkozik, de ők is valamennyire osztják az én véleményemet abban, hogyha valamit meg tudsz tenni magadtól, akkor ahhoz ne kérj szakértői segítséget, főleg, hogy az ingatlanosok sem ingyen dolgoznak. Egyértelmű, hiszen nekik is élniük kell valamiből.

Még szerencse, hogy én nagyon sűrűn használom a nextaprot mind hirdetésre, mind vásárlásra, így profin segíteni tudtam nekik a keresgélésben. Szerencse, hogy itt van nekünk az internet, így magunk is meg tudjuk oldani a lakásvásárlás gondját.

A számtalan apróhirdetés közül egyébként vagy 7-et kilistáztak, és most igyekeznek felvenni a kapcsolatot a hirdetőkkel és leegyezteti az időpontokat a házlátogatásra, amire szintén hivatalos vagyok. Kicsit hízelgő, hogy ennyire bíznak bennem, és mindenre elhívnak, valamint megkértek, hogy segítsek nekik házat keresni. Pedig igazán nem bonyolult dolog, a nextapro felülete gyakorlatilag a legegyszerűbb, legjobban átlátható rendszer, amivel eddig találkoztam, és azt hiszem, még a szállásfoglalás is nehezebben szokott menni ennél.

Az biztos, hogyha egyszer én is költözni akarok, már tudni fogom, hogy ne csak az autókat keresgéljem ezen az oldalon, hanem a házakat is nyugodtan elkezdhetem innen összeszedni. Kifejezetten jónak tartom amúgy, hogy nem ingatlanosok, hanem főként magánszemélyek hirdetik a lakásaikat. Igaz, még sosem kellett eladó ház után kutatnom, de szinte biztos vagyok benne, hogy a tulajdonostól való vásárlást jobban preferálnám, mint egy harmadik személy bevonását.