Amikor rossz élmény árnyékolja be a nyaralás örömét

Amikor rossz élmény árnyékolja be a nyaralás örömét

Világéletemben szerettem volna külföldön utazgatni. Korábban nem volt erre lehetőségem, szüleim azt vallották, hogy elsőként országunk városait kell megismerni. Mindig azt mondták, hogy ráérek majd felfedezni még a világot, ha idősebb leszek.

Mióta önállósodtam azon vagyok, hogy minél több helyre eljuthassak. Rengetek országban voltam már, rengetek helyen szálltam meg. Utaztam egyedül, szűk baráti körrel vagy nagyobb társasággal is.

Rengeteg dologra kell figyelni ilyenkor, repülőjegy, megfelelő szállás kiválasztása.

Egyedüli utazásaim során a családom nagyon féltett, aggódtak, hogy lányként a külföldiek kihasználnak, és rosszat akarnak majd nekem. Ennek ellenére, sosem ért külföldi útjaim során semmi rossz élmény.

Egészen tavaly nyárig. Barátaimmal utaztunk el két hétre. Épp a szállodában időztünk még, nagy lelkesedéssel készültünk az aznapi programunkra, amikor hangos puffanásra és kiabálásra lettünk figyelmesek. Baleset történt épp a szállásunk előtt. Mindenki kirohant a környező lakóházakból az utcára, hogy megtudják mi történt.

A kavalkádban annyit lehetett látni, hogy egy kisbusz ütközött egy motorossal.

Az utcát percek alatt ellepték a rendőrök, mentősök és a kíváncsian bámészkodó tömeg.

Nem szerettük volna ezzel az élménnyel rontani a nyaralást és a kedvünket, ezért útnak indultunk, ott hagyva a kora reggeli káoszt.

Bármennyire is igyekeztünk azonban ellene tenni, azért úton-útfélen eszünkbe jutott a reggeli baleset, és reménykedtünk, hogy mindenki jól van.

Mikor a nap végén megérkeztünk a szállodába, nem tudtuk megállni, hogy ne érdeklődjünk a recepciós fiútól. Tudni szerettük volna, hogy megsérült-e valaki. Kicsi városka lévén természetesen minden részletet tudott.

Elmondta nekünk, hogy mindenki megúszta a balesetet. A motoros fiú sérülései súlyosabbak voltak, de a megfelelő védőruhájának és motoros bukósisakjának köszönhetőn  stabil az állapota.

Így bár azért valamelyest beárnyékolta a nyaralás élményét, megnyugodtunk, hogy nem történt komolyabb baj.

Egy szó, mint száz, rengetek utazásom során ez volt a legrosszabb élményem, és azóta minden motoros ismerősömnek igyekszem hangsúlyozni, hogy a bukósisak életet menthet, és ne legyenek lusták viselni azt.