Nyaralás alatt döntöttem el, hogy céget alapítok

Nyaralás alatt döntöttem el, hogy céget alapítok

Az embernek általában váratlan helyzetben jönnek a legjobb ötletei. És általában ezek a legjobb ötletek egyébként. Én is így jártam nemrég, és köszönhetően a topcegalapitas.eu-nak, az ötletemet meg is valósítottam.

Na de kezdem is az elején. Évek óta dolgoztam egy cégnél, de már nem éreztem magamban azt a lendületet, amit az elején. Ahogy telt az idő, úgy szürkültem bele a hétköznapokba. Ahol csak a hétvégék és a szabadnapok jelentettek felüdülést. A nyári szabadságoknak mindig megvan a maga hangulata. Az ember elmegy egy idegen vidékre, máshol alszik, más levegőt szív. Szeretem a szállodákat, általában olyan szállást foglalok, ahol reggelizni is lehet, a vacsorát azonban már a környékbeli éttermekben költjük el. Szóval épp a Bükk szépségeivel ismerkedtünk nem is olyan rég, amikor bevillant: miért ne alapítsam meg a saját vállalkozásomat? Hisz nem a munkámat nem szeretem, csak a céget, ahol dolgozom. A munkatársak már kikészítettek idegileg, és hiába imádom, amit csinálok, ez így hosszú távon nem tartható.

A férjemnek is tetszett az ötlet, hogy saját vállalkozásba kezdjek, így rögtön el is kezdtünk gondolkodni a dolgokon. Írtam is az egyik barátnőmnek, aki könyvelő, hogy mik a terveim és ő is teljes mellszélességgel mellettem állt, el is vállalta a cégem könyvelését. https://topcegalapitas.eu – ez volt az első tanácsa, hogy nézzem meg ezt a honlapot, mert ő azt javasolja, hogy a cégalapításkor ehhez a céghez forduljak.

Így hát el is kezdtem olvasgatni a cikkeket, bejegyzéseket és nagyon sok hasznos információt találtam a cégalapításról. Elsőként megnéztem, hogy milyen cégforma lenne nekem a megfelelő, ezen az oldalon ezzel kapcsolatban is sok hasznos tanácsot lehet olvasni. Hisz ez olyan dolog, amivel már az elején tisztában kell lenni, számításba kell venni, hogy milyen bevételekkel, milyen költségekkel számolhatunk, hol lesz a székhely, a telephely. Sok-sok szempont, valóban.

Abban biztos voltam, a topcegalapitas.eu-n olvasottak alapján, hogy szeretnék majd székhelyszolgáltatást is igénybe venni. Nem csak azért, mert ez esetben a cégalapítás ingyen van, hanem azért is, mert a székhely lehet olyan településen, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Ez pedig egy kezdő, de már profi, évek óta fennálló vállalkozás esetén is elég fontos szempont. Kevesebb a költség, többet lehet a fejlesztésekre, gyártásra fordítani.

A topcegalapitas.eu-n olvastam azt is, hogy mi is kell ahhoz, hogy valaki vállalkozást alapítson. Mik a teendői előtte és utána, valamint hogy hogy zajlik a cégalapítás folyamata. Szerintem ezek mind nagyon jól le voltak írva, aminek azért is nagyon örültem, mert az olyan kezdőknek, mint nekem, erre nagy szükségük van. Főleg a cégalapítás időszakában, amikor még nincs rutin, hogy mit hova kell bejelenteni, mire mennyi nap is áll rendelkezésre.

De az olyan egyszerű dolgoktól kezdve, hogy például mi legyen a cég neve, sok-sok hasznos tanácsot nyújt a topcegalapitas.eu.

A tanácsok mellett pedig sok szolgáltatást is. Ezeket három csomagba sorolták. Itt nincs apró betűs rész, a csomagok tartalma egyértelmű és pontos. Hogy mi mennyibe kerül, mit tartalmaz, az is le van írva.

Mint már említettem, számomra egyértelmű volt, hogy az iparűzési adótól mentes székhelyszolgáltatást fogom igénybe venni. Ennek a költsége, a cég alapításával együtt hat hónapra 39.900 forint plusz ÁFA, ehhez még kapunk ajándékba egy hónapot. Szóval összesen hét hónap. Belegondolva, hogy a cégalapítás egyébként is 17.900 forint plusz ÁFA, szerintem ez egy nagyon jó ajánlat. Főleg úgy, hogy plusz munkától kímélik meg a vállalkozásokat.

Átveszik a hivatalos leveleket, szkennelik, küldenek értesítést. Ez mind plusz munka lenne nekem, plusz idővel, így kevesebb maradna arra a munkára, amiért voltaképp elkezdem az egészet. Nem beszélve arról, hogy ha a terveim szerint alakulnak a bevételek, akkor bizony sok iparűzési adót kellene fizetnem, de így szerencsére nem kell.

A barátnőm tanácsára hallgatva tehát a topcegalapitas.eu-ra esett a választásom, és ezt ajánlom mindenki másnak is, aki szeretne vállalkozást alapítani.