Pihenés a wellnessben és az alkoholizmus kezelése

Pihenés a wellnessben és az alkoholizmus kezelése

A párommal elmentünk egy romantikus hosszú hétvégére, hogy kipihenjük magunkat, és újra egymásra találjunk. Ilyenkor mindig nagyon jókat beszélgetünk, végre nem kell azon fáradoznunk, hogy takarítsunk, vagy hogy mit főzzünk, van egy bejáratott szállodánk, ahová minden évben elmegyünk, ismerjük, tudjuk, hogy milyen pihentető a wellness részlege, hogy a konyhája olyan, amilyen a mi szánk ízének megfelel. Így csakis egymásra tudunk koncentrálni, jókat beszélgetni, tervezni a jövőt, nyugodt környezetben, akár a medencében, akár a szaunában, nem kell mással foglalkoznunk csak egymással. Természetesen azért hallunk ezt- azt különböző szomszédos társaságoktól, családoktól. Most is egy ilyen beszélgetést sikerült elcsípnünk természetesen véletlenül. A család tagjai a férfi és a nő azt beszélték ki, hogy a férfi apjánál már teljes mértékben látszanak az alkoholizmus tünetei.

Egyfelől ez nem nagyon lepte meg őket, hiszen régóta gondolták, vagy éppen tudták is, hogy az apa alkohol problémákkal küzd, vagy ha nem is küzd vele, de szereti az alkoholt, és senki nem törődött a problémával a család azt gondolta, hogy majd ez magától megszűnik, úgy hogy nem avatkoznak és avatkoztak be eddig. Most, hogy már a család számos tagja észlelte az apán az alkoholizmus tüneteit, mely a reggeli kézremegéstől, kezdve a mértéktelen alkoholfogyasztásig terjed, majd az esti kábulatba esésig zajlik, úgy döntöttek, hogy a kezükbe veszik az irányítást és most már közös erővel segítenek számára.

Az első és legfontosabb, hogy maga az apa is belássa, hogy segítségre van szüksége, és ezt magától kell, hogy észlelje, és rájöjjön, hogy ez nem mehet így tovább. A család úgy gondolja, hogy szerencséjük volt a tekintetben, hogy ez a folyamat hamar véghez ment és tudtak keresni egy remek intézményt, ahová az apa be tud feküdni.

alkoholizmus tünetei

A család egy olyan intézményt talált a férfi számára, ahol családias környezetben egy kertes házban, többed magával tud a gyógyulás útjára lépni. Az interneten virtuálisan be is barangolták a házat, mindent nagyon elfogadhatónak találtak, hiszen külön szobája vagy éppen megosztott szobája is lehet. Valamint tényleg nagyon hangulatos, nyugodt környezetet biztosítanak az intézmény dolgozói is. Amin egyfelől nagyon meglepődtek, de amint belegondoltak úgy vélték, hogy igenis ésszerű megoldás az, hogy korábbi, mostanra gyógyult függők alapították az intézményt. Ők tudják, hogy a kezdet milyen nehéz, és plusz erőt tudnak adni a frissen érkezetteknek. Hiszen ki mástól származhatna hitelesebb információ, mint azoktól, akik már átmentek azon a folyamatot, melynek az elején tart most az apa, ezen a személyek pozitív példával járnak a gyógyulni kívánók előtt, hiteles formában tudnak zajlani így, ezen információk tudatában a csoportos foglalkozások, hiszen valós problémákat, már egy tapasztal személy szemszögéből tudnak megoldani.

A család számára az is nagyon szimpatikus volt, hogy az intézmény nem egy művi környezet, hanem egy nagyobb családi ház, kerttel, kinti foglalkozásokkal, és állandó felügyelettel. Így az ott lakóknak mindenképpen könnyebb a gyógyulási folyamat. A család nagyon bizakodó és úgy érzik, hogy helyes lépést tettek meg, hogy amint alkoholizmus tünetei erősödtek az apánál lépéseket eszközöltek, és eme remek intézmény segítségével ezen is túl lesznek közös erővel. Nagyon várják, hogy mi lesz a bent tartózkodás vége, hogy egy út elindul, vagy a teljesen gyógyultan siker távoznia. Ők mindent meg fognak tenni, és az intézménnyel egyeztetve mindvégig támogatni fogják az apát.