Elmentem Tirolba látogatóba

Elmentem Tirolba látogatóba

Egyik nap mikor hazaértem, egy gyönyörű boríték várt otthon az asztalomon. Egyből tudtam, hogy ez csak a testvéremtől érkezhetett, bár kicsit megkésve a szülinapi ajándékom gyanánt.

Azonnal nekifogtam a bontásnak nem kímélve a szemet gyönyörködtető csomagolást. Mielőtt végig szaladt volna a szemem a sorain, megpillantottam egy még kisebb papírzacskót a levelemben. Kinyitottam és elállt a lélegzetem. Egy csillogó, magával ragadó fülbevaló-pár gördült ki a tenyerembe, aminek rózsaszínje szivárványt festett a rajta megcsillanó napfénnyel. Beillesztettem a kis csodákat a fülembe és azonnal kiszaladtam anyához, hogy megmutassam, hogy ragyogok. Végig simította a nyakam és bólogatva a levél szövegezéséről érdeklődött.

Ja, tényleg! A levél… kicsit elkalandoztam. Meghívást kaptam Ausztriába, hogy látogassam meg a testvéremet és nézzem meg az ottani környezetet. Azon nyomban neki álltam a szervezésnek, de tudtam, hogy a szálláskeresést magamnak kell megoldanom, mert nála nincs lehetőség az alvásra.

Kitaláltam, hogy nagy könnyebbséget jelent, ha karon fogom egy jó barátom és ketten vágunk neki az útnak, így legalább édesanyám is nyugodtabb. Az interneten kezdtem el nézegetni a szálláslehetőségeket, első nekifutásra úgy tűnt mintha a bőség zavarától nem látnám a fától az erdőt. Tüzetesebb átvizsgálás után rátaláltam a megfelelőre, egy helyre, ahol a szállás árát ledolgozhatod. Egy rekreációs központra találtam rá, ahova eltudtam előre küldeni a CV-m, amit a már régen tervbe vett, de bátorság hiányába nem véghez vitt ausztriai munkámra készítettünk. Pedig az ausztriai munka nagyon jó!

Azt találtam ki, hogy az elrakott pénzemet az üdülés végére tartogatom, hogy majd feltett lábbal nézhessem a naplementét a teraszon. A jól megérdemelt pihenés a munka után.

Miután felvettem a kapcsolatot a rekreációs központ tulajdonosaival, egy angol házaspárral, az ajánlatuk tökéletesnek tűnt; segíteni a kertészkedésben és minden, ami a ház körül adódik, utána pedig szabad program.

Ez maga a tökély! Dolgozunk napközben, délután miután a testvérem is végzett bejárhatjuk a környező is városkák ékszerdobozszerű szegleteit, és a végén kipihenve térek haza.

A pihenésemre egy olyan szállodást kerestem, aminek lehengerlő kilátása és wellness része ringatja magába a vendégeit. Hosszas keresést követően rátaláltam egy helyre, ami minden szempontnak megfelelő volt. Már kezdettől nagyon készséges kommunikáció jellemezte a szálloda személyzetét, és a kalandjaim végére nem is kívánhattam volna megfelelőbb helyett a révbe érésre.