Raktár polc probléma a panzióban, ami felforgatta a menetrendet

Raktár polc probléma a panzióban, ami felforgatta a menetrendet

A családi panzió, amit üzemeltetünk immáron harmadik generáció óta, bizony egy kissé mostanra patinás lett. A szónak abban az értelmében is, hogy régóta jelen vagyunk, és az erre tévedők előszeretettel választják, mert otthonos, és nagyon jó a kiszolgálás, vagyis hírünk ment, viszont sajnos a rossz értelemben is. Elég sok fejlesztésre lett volna szükség az ezt megelőző évtizedekben is, és mostanra egy elég szép kupac tennivaló összegyűlt. Többek között az egyik ilyen égető hiányosság volt a megfelelő Raktár polc, vagyis inkább annak a nemléte. Mert ugye a jelentős mennyiségű ágyneműt és minden egyebet valahol tárolni kell, addig rendben is van a dolog. Erre van a raktárhelyiségünk, ahol az ilyesmit elhelyezzük, ha éppen nincs használatban. Csakhogy a zárt szekrények nem jelentenek éppen jó megoldást, mert hamar állott szaga lesz bennük a textíliáknak, márpedig ha valamit, akkor azt nem szeretné a hozzánk betérő, hogy dohos ágyban kelljen aludnia.

Sajnos a nagyszüleim nem gondoltak még ilyesmire, az ő idejükben teljesen természetes volt, hogy az ágyneműnek szekrényben vagy tartóban a helye, azonban az azóta eltelt 60-70 évben kicsit változtak az igények. A vendégek friss, ropogós, és mindenek előtt illatos fekhelyen szeretik álomra hajtani a fejüket. egyáltalán nem mindegy nekik, ez is nagyban hozzájárul a szolgáltatáshoz és a megítélésünkhöz. Szóval nagy szükség lett egy-két megfelelő Raktár polc beszerzésére, mégpedig sürgősen. Sajnos a szüleim, főleg anyukám más véleményen volt. Kissé konzervatív gondolkodásúak a drágáim, olyannyira, hogy semmi ne változzon, minden úgy jó, ahogy van. Pont ettől van szerintük hangulata az egésznek, hogy alig van változás. Sajnos azonban amikor megmutattam nekik az online értékeléseinket, akkor esett csak le igazán az álluk. Meglátták, hogy annak ellenére, hogy magas a besorolásunk és jó a megítélésünk, meg-megjegyzik az emberek, hogy az ágyak állott szagúak voltak. Ez megdöbbentette őket, és szabad kezet kaptam a dolog megoldásában.

Így, hogy már meglett felnőtt ember vagyok, sokkal nagyobb befolyással bírok szerencsére a dolgokra, és ennek így is kell lennie, ha egy nap át akarom venni a családi bizniszt. Most azonban egy megoldandó feladat előtt álltam, és nem elég, hogy viszonylag hamar kellett produkálnom valamit, még a keretre is figyelnem kellett, hogy ne kelljen túl sokat költeni rá. Gondolkodtam csomó mindenben, azonban az az észérv, hogy időtállónak kell lennie, és nem baj, ha nem szép, mert a vendégek úgyse látják, mindig győzött. Vizsgáltam a neten mindenfélét: bútorlapból készült polcokat, fogasos-akasztós rendszereket, meg egy csomó egyéb cifra dolgot, de minden út Rómába vezet, csak arra kellett jutnom, hogy egy megbízható fém polcrendszer lesz a legjobb. Salgó polcok például. Ha tökéletes Raktár polc kell, akkor az a legjobb választás mindenek felett, hiszen nem ruhatárat készültünk nyitni, hanem az ágyneműraktárat fejleszteni. Már megvolt az irány, hogy merrefelé keresgéljek.

Szemügyre vettem jó néhány ezzel foglalkozó oldalt, egy-két helyen még az árak ügyében is tájékozódtam így, vagy úgy, azonban egy kiemelkedővel találkoztam csak. Ez a cég csúcsminőségű olasz polcokkal és állványokkal foglalkozik, és a mi igényeinknek megfelelő Raktár polc midig van náluk készleten. Ráadásul egyáltalán nem volt olyan drága, annak ellenére, hogy külföldi gyártmány, de valamiért mégis verhetetlen áron kínálják akár az olyan kis vásárlók számára is, mint amilyenek mi vagyunk. Kiszámoltam, hogy mennyire van szükségünk, milyen magasságban, és elküldtem az árajánlatkérésemet. Mikor megküldték, teljesen meg voltam vele elégedve. Persze még ki kellett egy emberüknek jönnie és elvégezni a helyszíni felmérést, de az ajánlat érdemben nem változott, szóval természetesen elfogadtam. Kiváló döntés volt, ennél jobbat úgyse találtam volna.

Csodálatos, hogy milyen gyorsan rendeződött minden, alig telt el egy-két hét, és már meg is érkeztek a polcok darabjai, úgyhogy lehetett őket összeállítani. Ez ugyan megakasztotta kicsit a napi rutint, anyámék kénytelenek voltak erre a rövid időre nélkülözni engem, de sajnos ez van, ez is fontos része a fejlődésnek. Amikor végeztem, szépen szisztematikusan felpakoltam a friss, tiszta ágyneműket méret, fajta és szín szerint. Olyan rend lett, amilyen szerintem évtizedek óta nem volt a raktárhelyiségben. Mikor anyámék meglátták, a tenyerüket összecsapták meglepetésükben. Teljes mértékben igazat adtak nekem, valóban sokkal jobb megoldásnak bizonyult ez így. A régi szekrényeket elajándékoztuk pár helybeli rászorulónak, szóval még jót is tettünk a végén. A Raktár polc fejlesztés óta eltelt időben megszűntek az ágyneművel kapcsolatos kommentek, és újra teljesen makulátlan a hírnevünk, mint az ágy, amibe a vendégeink fekszenek.