Szállást foglalni interneten egyszerűbb

Szállást foglalni interneten egyszerűbb

Manapság már sok mindenben változtak az utazási szokásaink. Régebben általában az ember csak elindult egy helyre, amit kinézett magának, aztán az útközben keresett valami szállást. Általában azért utána is lehetett nézni előzőleg, mert voltak katalógusok, amiben meg lehetett nézni, hogy egy adott területen milyen szállások vannak. De nem volt olyan könnyű rendes szállást találni, mint manapság, és nem is volt annyi információ a hotelekről, nem tudta az ember, hogy mire számítson. Most már minden sokkal könnyebb, például a neten sokkal könnyebb hotelt találni, és sokkal könnyebb megtalálni az ideális hotelt, mert sokkal több leírás és kép van a hotelektől. De milyen előnyei is lehetnek annak, ha valaki a neten foglal szállást?

Olcsóbb a szállásfoglalás közvetlenül a hotelnél vagy harmadik fél utazási oldalain keresztül? Amikor online szállodai szobát foglal le, két különböző lehetősége van. Közvetlenül a szállodában vagy egy harmadik fél utazási oldalán is foglalhat. Kevésbé gazdag utazóként valószínűleg azon gondolkodik az ember főleg, hogy olcsóbb-e a szállodáknál közvetlenül vagy egy harmadik fél honlapján foglalni? A válasz az utazási tervektől függ. Vannak idők, amikor jobb, ha közvetlenül a szállodánál foglalja le.

Ha például hűségpontokat szeretne keresni, egyes hotelprogramok esetleg nem írják jóvá a fiókodban a jutalmazási pontokat, kivéve, ha közvetlenül náluk foglalsz. Ellentétben a légitársaságok gyakori repülőgép-programjaival, amelyek pontot adnak minden járatért, a szálloda szabályai szigorúbbak.

Még akkor is, ha jobb ajánlatot talál, vagy ugyanazon az áron fizet egy harmadik fél webhelyén, a hűségpontok megszerzéséhez közvetlenül a szállodánál kéne foglalni.

Számos harmadik fél weboldala, rendelkezik saját jutalmazási rendszerrel, amely lehetőséget ad ingyenes szállodai éjszakák megszerzésére. A szálloda csak tagdíjakat kínál, amelyek kicsivel olcsóbbak, mint egy normál éjszaka ára. Néha a szállodák megtartják a luxusszobákat és a kényelmi csomagokat. Olcsóbb lehet a szállodák foglalása, ha reggeli árát, a parkolót, vagy akár a helyi látványosságokhoz tartozó jegycsomagokat nem kell megvásárolni, hanem a szobához adják. A harmadik felek oldalai is kínálhatják ezeket a csomagokat, de az ár eltérő lehet. Míg a legtöbb harmadik fél foglalási oldalai eltekintenek a foglalási díj megfizetésétől, de néhányan még mindig ezt teszik. Ha egy harmadik fél webhelyén olcsóbb árat talál, mindig hasonlítsa össze a szálloda és a harmadik fél közötti árajánlatot az adók és díjak beszámítása után.

Mikor olcsóbb foglalni a szállodákat harmadik fél oldalain keresztül? Néhány esetben olcsóbb a harmadik felek által használt webhelyeken foglalni. Az egy napos ajánlatokkal pénzt takaríthatnak meg, a ” csak ma ” különleges foglalásai általában megérik, még akkor is, ha nem gyűjti össze a szálloda hűségpontjait.

Tartózkodhat a helyi szállodában is, azzal is lehet pénzt megtakarítani. A helyi és független szállodák olcsóbbak lehetnek, mint a nagy láncok, és ugyanolyan vendégszeretőek. Láncszállodával minden alkalommal ugyanazt az élményt és színvonalat kapja meg, de ezért többet is fizethet. Ahhoz, hogy vonzzák a látogatókat, akik óvatosak lehetnek az „ismeretlen környezetben”, a helyi szállodák kissé jobb árat tudnak nyújtani, mint a versenytársaik. Bár lehet, hogy nem kap hűségpontokat független szállodáktól, akár még ingyenes éjszakákat is kaphat, ha azt az akciós időszakba foglalja a tartózkodása után.

A szállodák utazási csomagokat is kínálnak, amelyek tartalmazzák a repülő járatot, a szállodai éjszakákat és a bérleti autót, hogy pénzt takarítsanak meg. Harmadik fél utazási oldalai lehetővé teszik bármelyik repülési időpont összekapcsolását bármely szállodával. Ha szereti ezt a rugalmasságot és megérti, hogy ezek az utazási csomagok általában nem visszatéríthetők, megéri a az olcsóbb csomag.

A nemzetközi szállodai éjszakák böngészéséhez ugyanazt a harmadik fél által lefoglalt foglalási oldalakat használhatja, amellyel böngészhet a hazai szállodai listákon is. De nincsenek olyan általános szabályok, amely alapján mindig olcsóbb a szállodák közvetlen lefoglalása vagy harmadik fél webhelyének használata. A szállodák szeretik a tagokat jutalmazni a hűségükért. A harmadik felek webhelyei jobbak lehetnek, ha az utolsó pillanatban különleges ajánlatokat akar szerezni. Ezeknek a tippeknek a szem előtt tartása segít okosan összehasonlítani a különböző árakat.

De ezeket az előnyöket mind nem tudjuk kihasználni, ha nem működik jól a számítógépünk és ezzel a netünk sem. Sokan nem foglalkoznak a gépükkel, csak akkor, ha már valami baja van. De jobb megelőzni az ilyen bajokat, és inkább évente elvinni a gépet egy kivizsgálásra.

De az én Windows alapú számítógépem jó állapotban van. Mint az otthonok vagy autók, a számítógépeket évente egyszer vagy kétszer kell ellenőrizni, megtisztítani és beállítani.

Üljön le a számítógépe elé, és menjen végig az alábbi lépéseken. A rendszer gyorsabb lesz, kevésbé hajlamos az összeomlásra, és jobban működik majd.

A nem használt programok eltávolítása az első lépés. Azok a programok, amelyeket már nem használnak, olyanok, mint azok a vendégek, akik túl sokáig maradnak fölöslegesen: sokkal jobb, ha megszabadulunk tőlük. Nemcsak a nem használt szoftverek eltávolítása szabadít fel helyet, hanem a másik előny, hogy a Windowst is gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi.

De mint a vendégeket, nem tudjuk csak úgy kidobni a programokat; óvatosan kell eltávolítania őket. Majdnem minden olyan alkalmazás, segédprogram és játék, amelyet ma telepítünk, egy eltávolító programmal rendelkezik. A számítógépen válassza a Vezérlőpultnál a Programok telepítése / törlése lehetőséget

Ezek az eltávolítók nem tökéletesek. Gyakran sok szemetet hagynak hátra. De a használatuk jobb, mint ha nem használja őket. És itt van egy pénzmegtakarító tipp: jobbak, mint a harmadik féltől származó univerzális eltávolítók. Nézze át a Programok telepítése / törlése listát, és keressen meg minden olyan alkalmazást, amelyet már nem használ. Jelölje ki a programot, és válassza ki.

Az esős évszak alatt a levelek eltömíthetik házának csatornáit, és áradást okozhatnak. Az év bármely szakaszában a számítógép bekapcsolásakor betöltött fölösleges programok “eltömíthetik” a számítógépet. Tekintse meg a tálcát, hogy megtekinthesse azokat a programokat, amelyek betöltődnek a rendszer indításakor. A legrosszabb, hogy a túl sok futó program lassúvá és instabillá teszi a számítógépet.

Tekintse meg a szoftvert, amely a számítógép bekapcsolásakor töltődik be és utána eldöntheti, hogy mely programokat szeretné betölteni. Mit kell megtartani? Bármilyen szoftvert, amelynek mindig futnia kell. Ez magában foglalja a víruskereső szoftvert és a tűzfalat is. De nem tartalmazza a médialejátszót – kivéve, ha jelenleg médiát játszik le – vagy egyéb fölösleges programokat. Keresse meg a menüket, hogy megnézze, van-e lehetőség a program automatikus letiltási funkciójának kikapcsolására.

Ha nem tudja kikapcsolni a programot a tálcáról, még mindig használhatja a Rendszerkonfigurációs segédprogramot. Válassza a Start, Futtatás parancsot, írja be az Msconfig parancsot a mezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ezután kattintson a Startup fülre a Windows rendszer indításakor betöltött összes program listájához. Távolítsa el a nem kívánt elemeket, és kattintson az OK gombra. A Windows 2000 rendszerben nincs rendszerkonfigurációs segédprogram.

Szabadítson fel némi lemezterületet. A merevlemezeken, mint a padlásokon, felhalmozódnak a fölösleges dolgok. Ideiglenes mappák, biztonsági mentési fájlok, újrahasznosító tálca, és ki tudja, mi más. Szabadulj meg ezekből a fájloktól egyszerre.

A Windows saját Lemezkarbantartó eszköze nagyszerű munkát végez a számítógép memóriájának tisztításában. Csak válassza a Start, Programok ( Minden program a Windows XP Professional programban ), Kellékek, Rendszereszközök, Lemezkarbantartás parancsot, és kövesse az utasításokat.

Ha azt szeretné, hogy saját kezűleg tisztítsa a rendszert- törli azokat a fájlokat, amelyekre nincs szüksége – ez a program segít rájönni, hogy a merevlemezen mely mappák használják a legtöbb helyet.

Régi adatok archiválása is egy hasznos lépés. De vannak olyan dolgok, amelyek a memórián vannak, mint például a négyéves adóbevallások, és a régi számítógépes fájlok, amelyeket meg akarunk tartani. Az archívumban attól még hozzájuk férhetünk. Ha archív mappát szeretne létrehozni a merevlemezen, válassza a Start, Futtatás parancsot. A kapott mezőbe írja be a parancsot / c md c: archív (ha van Windows 98 vagy ME) vagy cmd / c md c: archívum (ha van Windows 2000 vagy XP), és nyomja meg az Enter billentyűt. Miután megnyitotta az archív mappát, menjen a Dokumentumokba, és kezdje el felfedezni. Keresse meg azokat a fájlokat, amelyek nem fognak változni – a befejezett projektek, az elmúlt évek fájljai, fényképek és zenefájlok. Ezután húzza ezeket a fájlokat az archívumba.

Most meg kell védenie őket; nem akarja véletlenül szerkeszteni vagy törölni ezeket a fontos dokumentumokat meg fájlokat. Ezért írásvédetté kell tenni őket. Ne feledje, tegyen egy másolatot az archív mappájából pendrive- ra vagy más cserélhető adathordozóra.

Ellenőrizze a hardvert is időnként. Az otthonodnak van termesz problémája? Korhadás? Ahogy ezek a dolgok a házban is nagy kárt tehetnek, úgy hardware is érzékeny az ilyen külső sérülésekre. Éppen ezért, minden egyes alkalommal győződjön meg róla, hogy a számítógép jó állapotban van. A diagnosztikai program tudhatja, hogy minden rendben működik-e.

Tisztítsa meg a nyilvántartást. A Windows Registry-hez egy számítógépes kód, az, ahol a Windows mindenfajta információt megtart, mind azt, ami létfontosságú, és azt is, ami mind nem releváns. A legtöbb olyan programot, amit valaha telepített (beleértve az eltávolítottakat is), még a digitális szemetet is behelyezte a Windows rendszerleíró adatbázisába. Néha egy program nyilvántartási beállításai ütköznek egymással, és a Windows nem működik megfelelően.

Éppen ezért jó ötlet egy Registry Scanner futtatása – egy olyan programé, amely gyanús regiszter bejegyzéseket keres, és lehetőséget ad arra, hogy törölje őket. De létezik egy veszélye a rendszerleíró szkennereknek: ezek ahhoz is vezethetnek, hogy törlünk valamit, amire szükség van. Szerencsére visszavonás funkcióval rendelkeznek, így visszahelyezhetjük, amit eltávolítanak.

Évente egyszer vagy kétszer meg kell vizsgálnia a rendszerleíró adatbázist, és el kell távolítania a hibás beállításokat. De hanem akar mindezzel a gonddal egyedül megküzdeni, akkor el is mehet egy profi számítógép szervizbe. 10 éves számítógép szerviz például jó áron kínál akár éves karbantartást is. Nem mindenki ért a gépekhez, és nem szívesen kísérletezik a beállításokkal, és nem is tudja, hogy ha a gépen elromlik valami, akkor mit is kéne tennie.

Ha nem értünk hozzá, akkor több gondot is okozhatunk, mint ami eredetileg volt. Ezért el kell vinni a gépet egy jó szervizbe, ahol megjavítják. Sokkal egyszerűbb inkább rendszeresen megnézetni a gépet, mint várni egy nagyobb gondra, amiért sokkal több pénzt kell kifizetni. És ha a gépünk jó állapotban van, akkor foglalhatunk hoteleket, és ezzel pénzt is spórolhatunk.