Idén a Balatonra mentünk – a lányok pihenni, a fiúk horgászni

Idén a Balatonra mentünk – a lányok pihenni, a fiúk horgászni

Apukám legfőbb hobbija a horgászat. Anyukám a legtöbbször ment vele a folyó- vagy tópartokra, de apukám nem igazán tudta rávenni őt, hogy horgászbotot fogjon a kezébe. Talán egy-kétszer kipróbálta, de nem esett szerelembe a sporttal. A bátyám viszont már gyerekkora óta apuval tart, ha horgászatról van szó. Megesett nem egyszer, hogy kettesben utaztak el két napos kirándulásra egy-egy népszerű horgásztóhoz, a közelben foglaltak szállást és két napig csak a szenvedélyüknek hódoltak, míg mi, nők, otthon tettük a saját dolgainkat. Amikor az egész családdal megyünk nyaralni, többnyire olyan helyre megyünk, ahol van tó vagy folyó. Anyukámmal fürdünk, strandolunk, apukám és a testvérem pedig viszik a horgászfelszerelést és pecáznak.

Közelgett apukám szülinapja és tanakodtunk, hogy mivel lepjük meg idén. Nyilván a legtöbb alkalommal valami horgászathoz kapcsolódó segédeszközt, horgászmagazint vagy hasonlót kért. Már kicsit unjuk azonban, hogy mindig olyan dolgok után kell vadásznunk az üzletekben vagy a neten, amihez nem igazán értünk. Persze a bátyám tud benne segíteni, de ő már ritkán van itthon, mert vidéken tanul egyetemen. Időközben elkezdtük tervezgetni a nyaralást is. Arra jutottunk, hogy idén a Balatonhoz szeretnénk elmenni pár napra nyaralni. Régen voltunk már ott együtt, mert anyukám egy barátnőjéhez szokott lejárni strandolni Balatonfüredre, én szintén a barátnőimmel megyek le mindig egy-egy napra, a bátyám a haverjaival, apukám pedig egyszerűen nem vágyik ilyen nagy, forgalmas turisztikai csomópontokra a hömpölygő tömeg és a hosszú várakozási idő miatt, mire akárhova bejutunk vagy megkapunk egy korsó sört a büfénél.

Most viszont sikerült szerencsére őt is rávenni, hogy menjünk el egy kisebb Balaton környéki településre. A Balatonon természetesen tud horgászni, mi pedig addig kedvünkre strandolni és napozni, kikapcsolódni egy jó regénnyel a fűben fekve. Nézegettem az interneten, hogy milyen programlehetőségek vannak a Balaton környékén. Láttam több oldalon is, hogy a balatoni horgászat mennyire népszerű és igazi kikapcsolódás egyben, akár a nyaralással egybekötve. Ennek kapcsán rá is bukkantam egy oldalra, ahol nem mindennapi horgászati módszert nyújtanak: direkt erre a célra kialakított 7 vitorlás hajón 40 ember horgászatát tudják biztosítani. Azért hiánypótló ez a szolgáltatás, mert a Balaton a nagy felületének köszönhetően rengeteg horgászni vágyót ki tud szolgálni, viszont az újonnan épült sok privát szálloda és strand miatt egyre nehezebb megtalálni a jó horgászhelyeket.

A BalatonPro nevű céggel a balatoni horgászat terén új perspektívák nyílnak. A vitorlás hajóról való horgászat nagyon szép eredményekkel járhat, hiszen nem a zsúfolt partról történik, ahol a fürdőző tömeg amúgy is elijeszti a halakat, hanem a mélyebb víz felszínére lehet hajózni vagy akár etetett hellyel rendelkező stégen a finom szerelékes horgászat kedvelői számára. A cég foglalkozik horgászversenyek teljes körű lebonyolításával is. A vitorlás hajók tökéletesen lehetővé tesznek egy horgászattal egybekötött nyaralást, mert az egészből kikerekedik egy családi program. Ráadásul időjárás-garancia is biztosítva van, tehát rossz idő esetén kapunk egy új időpontot. Bármelyiket is választjuk, mindenképpen kitűnő élményekben lesz részünk.

Ötféle balatoni horgászat-csomag közül lehet választani a BalatonPro-nál. Az éjszakai süllőhorgászat este 9-es találkozóval veszi kezdetét, majd a nyílt vízre való kihajózás után 22.00-kor már mehet is a horgászat egészen hajnali kettőig. Ebbe tartozik egy 6-10 fős vitorlás bérlése, welcome ital és opcionális italcsomagok, profi halradar, mentett akadók és bevált helyek bemutatása, horgászcsali minden módszerhez, valamint egy tapasztalt túravezető. A második csomag a nappali balinozás a kék vízen – nekünk erre a lehetőségre esett a választásunk, mert itt a horgászat mellett egy fürdésre is van lehetőség. A csomag része a korlátlan ásványvíz-fogyasztás, egy 6-10 fős vitorlás hajó bérlése, halradar és szintén egy tapasztalt túravezető. Van egy háromnapos csomag, ami azoknak szól, akik kapitális süllőkre vadásznak. Itt a hajón is lehet aludni, az étkezésre pedig különböző balatoni településeken van lehetőség. A kősüllőzés egy 4 órás horgászat bevált műcsalik használatával, professzionális halradarral és frissítő italokkal. Az ötödik lehetőség pedig a pontyhorgászat etetett horgászhelyeken stégről vagy pedig vitorláshajóról.

Mivel a nyaralás időpontjához nagyon közel esik apukám szülinapja, úgy gondoltuk, hogy egybekötjük a kettőt. Lefoglaltunk egy szállást egy kisebb városban, és a további tervekről aput nem értesítettük. Pontosan a születése napjára foglaltuk le a hajót, amit csak aznap tudott meg közvetlenül az indulás előtt. Nagyon boldog volt, fogta a felszerelését és már szaladtunk is a vitorláshoz. Nagyon élveztük mindannyian, a hajó nagyon kellemesen ringatózott, az időjárás is a lehető legkedvezőbben alakult. A fürdés nagyon felfrissített minket, apukám és a bátyám is kitűnően szórakozott.