Padlófűtés a panzióban

Padlófűtés a panzióban

Múlt hónapban kiruccantunk egy kicsit egy hétvégére, hogy kiengedjük a fáradt gőzt. Különösebb tervünk nem volt azon kívül, hogy egy kicsit bejárjuk a várost, jókat eszünk, iszunk, és a lehető legtöbbet pihenünk. Általában minden egyes elutazásunkkor ez a cél. Néha persze van olyan is, hogy nem csak a helyismeret terén leszünk okosabbak, hanem más, a hétköznapi életet megkönnyítő információval is. Most például okkal jegyeztük fel a telefonba a https://elektromospadlofutes.info/szereles webcímet.

Csak egy szokásos lazulós pihenős hétvégének igérkezett legutóbbi panziólátogatásunk. Egy kicsit hűvösebbre fordult az idő, így a panzióban felkapcsolták a fűtést. Nem is tudtuk, honnan árad a kellemes meleg, mert sehol nem láttunk egyetlen radiátort sem. Csak sejthettük, hogy padlófűtéssel van megoldva, de azért a biztonság kedvéért rákérdeztünk a recepción. Kérdésünknek persze volt egyéb oka is, ugyanis szerettük volna már lecserélni otthonunk fűtésrendszerét. Egy társasházban lakunk, ahol központi fűtés van, azt meg ugye nem kell részleteznem, hogy mennyi gond van vele. Nem mindig fűt eléggé, vagy éppen túl forró a radiátor, egyszer működik, egyszer nem, és sokszor hamarabb jött a hideg, mint hogy megkezdték volna a fűtésszezont. Na, mi erre már nagyon ráuntunk, és mivel a lakást nem béreljük, hanem a sajátunk, úgy éreztük, eljött az ideje változtatni ezen még a komolyabb hidegek előtt

Abban reménykedtünk, hogy a recepción majd egy kis információhoz juthatunk, de a recepciós lány csak tovább irányított az emeleti gondnokhoz. Ugyanis elmondta, hogy jelenleg még csak a mi emeletünkön van padlófűtés, így ebben a kérdésben csak az adott emelet gondnoka tud segíteni. Ezt nem igazán értettük, hiszen ha valami történik a szállón, arról általában mindenkinek tudnia kell. Mint később kiderült, a recepciós nem merte megmondani, hogy ő még friss dolgozó, és sok dologról halványlila gőze sincs. És igazából mindenhol már régóta padlófűtés van, csak ezt ő nem tudta, mert pár helyen még ottfelejtettek egy-egy radiátort, és nem tűnt fel neki, hogy nem az adja a hőt… Azt is megtudtuk, hogy sok panasz van rá, mert flegma, és szinte semmi sem érdekli, így máris keresik az utódját. Bíztunk benne, hogy egy lelkiismeretesebb recepcióst fognak majd találni.

A gondnoknál szerencsére már sikerrel jártunk, ő egyáltalán nem fukarkodott az információkkal. Egy idősebb, jó kedélyű, csacsogós nénit kell elképzelni, aki még nem annyira van otthon a digitális világban. Mondta, hogy megvan neki az oldal, ahol több információt találhatunk a padlófűtéssel kapcsolatban, máris megkeresi. Pár percen belül visszatért a kezében egy cetlivel, melyen a https://elektromospadlofutes.info/szereles cím állt. Leírta a cég nevét is a biztonság kedvéért, ez pedig az Elektromos Fűtés Kft. Még szerencse, hogy egy egyszerűbb linket írt be, így ezt nehéz lett volna eltéveszteni. Megköszöntük a segítségét, és még feltettünk pár kérdést, amikre úgy láttuk, hogy választ tud adni, így egy kicsit több ismerettel vágtunk neki később a padlófűtés témának. Persze nem győzte dicsérni. Elmondta, hogy ő itt lakik a panzióban, mert nincsen senkije a szálló állandó dolgozóin kívül, így neki ez a hely olyan, mintha a családjával élne. Van egy kellemes szobája, szintén padlófűtéssel, és eddig egyszer sem kellett benne csalódnia.

Nagyon örültünk, hogy megismerhettük az emeleti gondnoknénit, és megfogadtuk, hogy majd meglátogatjuk a születésnapján, legyen az bármikor. Persze ahhoz, hogy tudjuk, mikor is van a szülinapja, meg kellett keresnünk az igazgatót. Tudtuk, hogy a recepciós lány nem tud ebben segíteni, de amikor határozottan elé léptem, és kijelentettem, hogy a szálló igazgatójával szeretnék beszélni, láthatóan ledöbbent. Már csak ezért is megérte. Jobbnak látta, ha most nem fogja elsunnyogni a segítséget, így hamarosan már az igazgató irodájában beszélgettünk az igazgatóval egy kellemes kávé mellett.

Először nem értette látogatásunk okát, de hamar megnyugtattuk, hogy nincsen semmi olyan problémánk, ami az újdonság erejével hatna számára. Rögtön megnyugodott, és ezután már ki tudtuk fejezni köszönetünket a remek szállásért, és persze azért, hogy a kedves gondnoknőjüknek köszönhetően közelebb kerültünk a padlófűtés szereléshez egy lépéssel. Elmondta, hogy amúgy a gondnoknő találta meg az Elektromos Fűtés Kft. oldalát, és nagyon ügyesen ő szervezett le minden szükséges teendőt a beépítés kapcsán. Nem csoda, hiszen a szálló a szívügye. Nekünk meg az vált fontossá, hogy majd később egy napját szebbé tegyük látogatásunkkal, meg persze egy kis meglepetéssel.

Az igazgató is nagyon késznek bizonyult, így a https://elektromospadlofutes.info/szereles címmel illetve egy születésnapi dátummal a telefonban hagytuk el hétvégi szálláshelyünket.