A nyaralás alatt döntöttem el, hogy webshopot indítok

A nyaralás alatt döntöttem el, hogy webshopot indítok

A párommal nemrég egy szuper vakáción voltunk Törökországban. Egy hétre mentünk a tengerparti nyaralásra, hogy feltöltődjünk, kikapcsolódjunk és persze, hogy világot lássunk. A szállásunkat a szerelmem intézte, én annál többet nem tudta róla előzetesen, mint hogy közvetlenül a tengerpart mellett van a hotel és, hogy külön csúszdaparkja is van. Amikor megérkeztünk csak ámultam nagy szemekkel, hogy milyen szép szállodába jöttünk, már az előtér is teljesen lenyűgözött, de amikor felértünk a tengerre néző szobánkba teljesen elaléltam! Sosem voltam korábban ennyire szép és exkluzív szálláson, alig vártam, hogy bebarangoljuk az egész hotel területét.

Körülbelül a negyedik napon lehettünk ott, amikor elkezdtem beszélgetni a párommal egy ötletről. Tudniillik egy ideje kacérkodtam egy saját web áruház indításán, csak féltem erről említést tenni. De a nyaralás alatti gondtalanság, a rengeteg beszívott D-vitamin és a szuper környezet miatt megjött a bátorságom, ezért megkérdeztem őt, hogy szerinte belevágjak-e? Érdeklődően kérdezte, hogy pontosan mire is gondoltam és meg mondtam neki, hogy kozmetikai termékeket árulnék szívesen, hiszen én is imádom a különböző szépségápolási krémeket, hajpakolásokat, sminkeket, testpermeteket, ráadásul tudom jól, hogy melyik válik be száz százalékos biztossággal. A szerelmem nagyon támogatóan állt a dologhoz, azt mondta, hogy amint hazaértünk Törökországból segít nekiállni a webshop elindításához.

Így is lett. A párom egyik jó barátja, aki ért az informatikához, azt javasolta, hogy keressük fel a rackforest.com weboldalt, mert online áruház üzemeltetéséhez szükségem lesz web tárhely bérlésre, ebben pedig ez a cég a legjobb. Elmondta, hogy több, mint 500 szerverük, valamint több, mint 800 ügyfelük van már, kifogásolhatatlan a munkájuk a hosting piacon. Rengeteg globális multinacionális vállalat a beszállítójuk, emellett dolgoztak már a legnagyobb, világméretű cégeknél is. Ezt hallani meg kell, hogy mondjam, nagyon biztató volt, főleg, hogy a párom barátja azt is hozzátette, hogy nem egy helyről hallotta már, hogy az ott dolgozó munkatársak hosszú éves tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek. Biztosított arról, hogy nem fogok csalódni, ha náluk intézem a tárhely bérlést a blogomhoz. Annyit mondott még, hogy olvassam el részletesen milyen csomagokat ajánlanak, mert több választási lehetőség van. És valóban: átlátható, precíz listába vannak szedve a csomaglehetőségek, melyekhez a munkatársak hasznos támpontokat is hozzáfűztek, így segítve a leendő ügyfeleket, hogy melyiket válasszák. Én egy induló webshop-nak kerestem tárhelyet, így arra jutottam, hogy az SSD Four, négy gigabájtos csomag lesz a nekem megfelelő. Rákattintottam a bővebb információkra, ahol meg tudtam nézni, hogy pontosan mit is tartalmaz az általam választott tárhely: korlátlan hálózati sebességet, 768 MB fizikai memóriát, korlátlan adatforgalmat, adatbázis számot és testreszabható spamszűrést. És természetesen még sok mást is. Utána tudtam nézni a cég weblapján annak is, hogy a szerverek a nap 24 órájában hozzáférhetőek, a szerverbérlés paramétereit a szolgáltatás az ügyfelei kívánságai és igényei szerint alakítja, illetve, hogy az adminisztrátor az év minden napján, telefonon rendelkezésre áll, bármilyen kérdés merül fel.

Mivel már az első pillanattól kezdve szimpatikusnak találtam őket és teljesen meggyőztek a szakmai professzionizmusokról, ezért eldöntöttem, hogy megrendelem az SSD Four web tárhelyet. A párom barátja ezután mondta nekem, hogy nagyon jól tettem, hogy ezt a céget választottam, mert ő maga is csak jókat tud róla mondani. Most már egy ideje üzemeltetem az online áruházamat és egyet kell vele értenem: csak ajánlani tudom a Rackforest szolgáltatását!