Szállás kiválasztásánál a legfontosabb a környezet

Szállás kiválasztásánál a legfontosabb a környezet

Ma már egyáltalán nem foglalok olyan szállást soha, amelyről nem találom meg, hogy szelektíven gyűjtik-e a szemetet, de újabban másra is odafigyelek.

Nem olyan régen egy hotelben a vendégkönyvbe beleírtam, hogy sokat dobna a szálláshely környezetbarát megítélésén a napelem telepítés. Megkérdezte tőlem a tulajdonos, hogy mit gondolok, ez mennyi potenciális vendégnek fontos ez a szempont. Ebből láttam, hogy itt biztosan nem lesz napelem telepítés a közeljövőben. Az ilyen ügyekben ugyanis, mint a környezetvédelem, nem a potenciális vendégek és az ő preferenciáik számítanak, hanem annál sokkal több. Az egész emberiség sorsa. Szándékosan fogalmazok ilyen drámaian, mert ez egy fontos dolog, amit nagyon úgy néz ki, hogy az emberek nagy része figyelmen kívül hagy csak azért, mert úgy neki sokkal könnyebb és kényelmesebb. Egy üzletembernek beszélhetek a megújuló energiaforrások hasznosságáról mondjuk az atommal szemben. Erre ő persze az akkumulátorok gyártásával járó környezetkárosítással válaszolt. Éppen ezt oldaná meg, ha a hotel tetejére szerelnék és a nap energiáját rögtön egyenárammá alakítanák és a hálózatba vezetnék akkumulátor nélkül. Ha minden gyárban, önkormányzatban, üzemben, szolgáltatónál, és csalási háznál napelem lenne, az óriási előnyt jelentene az emberiségnek. Ezt jó volna tudósítani

Emellett a napelem telepítés gazdaságos is annak, aki igényli. Hiszen nagyjából 10 év alatt megtérül a befektetés és további 20-30 éven át megszabadít a villanyszámlától.

Ezek miatt döntöttem úgy, hogy igyekszem csak olyan szállást választani, ami megfelelően környezetbarát, de sajnos rettenetesen kevés ilyen helyet találok. segítsünk egymásnak ilyeneket gyűjteni!